Edit Content
Η Εκπαίδευση είναι απαραίτητη για την σωστή ψυχική και πνευματική ανάπτυξη των παιδιών.
Σαν Δημοτική Αρχή έχοντας γνώση του σημαντικού μας ρόλου στην σωστή λειτουργία της εκπαίδευσης στο Δήμο προχωρήσαμε σε πολύ σημαντικά έργα, όπως η κατασκευή νέων σχολείων, επισκευές, δραστηριότητες και δράσεις.
Καταργήθηκε η διπλοβάρδια στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση:
-
Ολοκληρώσαμε την κατασκευή της νέας πτέρυγας στο κτήριο του 4ου και 7ου Δημοτικού Σχολείου (Μεσογείων και Αγ. Νικολάου), ώστε τα Δημοτικά Σχολεία να λειτουργήσουν αποκλειστικά ως πρωϊνά.
-
Oριστική μεταστέγαση του 18ου Δημοτικού Σχολείου και 22ου Νηπιαγωγείου στο κτήριο του πρώην Δημοτικού Σχολείου «Τρεις Ιεράρχες» στην οδό Σερρών.
-
Δημοπρατήσαμε την κατασκευή νέας πτέρυγας στο 8ο Δημοτικό Σχολείο στα 88 στρέμματα.
-
Χαρακτηρίστηκαν χώροι για την ανέγερση νέου κτηρίου, για το 18ο Δημοτικό Σχολείο στην οδό Παπακυριαζή.
-
Χαρακτηρίστηκαν χώροι για την ανέγερση νέας πτέρυγας στα 16ο και 17ο Δημοτικά στην οδό Αγ. Γεωργίου
-
Έγινε άρση του χαρακτηρισμού δασικής έκτασης, του χώρου και έγινε η απαλλοτρίωση και η παρακατάθεση χρημάτων για την ανέγερση του 8ου Νηπιαγωγείου στην οδό Κοζάνης, στη Δεξαμενή.
-
Υπογράφηκε προγραμματική σύμβαση με τον ΟΣΚ και προμελέτη της ανέγερσης του 21ου Νηπιαγωγείου στο χώρο του παλαιού Μουσικού Γυμνασίου, Επαμεινώνδα και Θεσπιέων στο Σχιστό.
-
Χαρακτηρίστηκε ως χώρος ανέγερσης Νηπιαγωγείου και φέραμε έως τη φάση της απαλλοτρίωσης το οικόπεδο Ξενοφώντος και Παράσχου για την ανέγερση του 9ου Νηπιαγωγείου.
-
Δεσμεύτηκαν, για την κατασκευή νέων Νηπιαγωγείων, οι χώροι: Αγ. Γεωργίου & Ασκληπιού για την ανέγερση του 23ου Νηπιαγωγείου, Αγ. Βαρβάρας και Π. Μελά για την κατασκευή του 11ου Νηπιαγωγείου, Τριών Ιεραρχών και Αθ. Διάκου για νέο διθέσιο Νηπιαγωγείο, Σπετσών 64- 66 για το 13ο νηπιαγωγείο και Μεσογείων και Κοτυόρων για το 16ο Νηπιαγωγείο
Επιπλέον καταργήθηκε η διπλοβάρδια και ειδικά για τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση (Το μόνο σχολείο που λειτουργούσε αποκλειστικά πρωϊνό την περίοδο αυτή ήταν το 5ο Λύκειο και περιστασιακά το 8ο Γυμνάσιο )
-
Παίρνοντας δύο πτέρυγες από το 5ο Λύκειο και κατασκευάζοντας επιπλέον χώρους αύλισης με γήπεδο μπάσκετ, βόλλεϋ και κυλικείο, μεταφέραμε σε αυτά, το 3ο Λύκειο Κορυδαλλού, έτσι ώστε το 3ο και το 4ο Λύκειο που συνλειτουργούσαν πρωϊ και απόγευμα, να λειτουργήσουν στη συνέχεια αποκλειστικά πρωϊνά.
-
Σχεδόν ολοκληρώσαμε την κατασκευή του 3ου Γυμνασίου, του 1ου και 2ου Λυκείου Κορυδαλλού στο χώρο του πρώην ασύλου.
-
Σχεδόν ολοκληρώσαμε την κατασκευή του 1ου Γυμνασίου (Ανενεργό, είχαμε κρατήσει την σφραγίδα του) στην οδό Επτανήσου 19 και Λέσβου, στο οποίο μεταφέρθηκε και λειτούργησε αποκλειστικά ως πρωϊνό το 9ο Γυμνάσιο Κορυδαλλού.
-
Με την μεταφορά του 9ου Γυμνασίου Κορυδαλλού στο ανενεργό 1ο Γυμνάσιο, στην οδό Επτανήσου 19 και Λέσβου, παρέμεινε στην οδό Μικράς Ασίας και Χειμάρρας το 7ο Γυμνάσιο Κορυδαλλού (που συνλειτουργούσε με το 9ο) και έτσι το 7ο λειτούργησε αποκλειστικά ως πρωϊνό.
-
Το 2ο Γυμνάσιο και το 2ο Λύκειο συνλειτουργούσαν πρωϊ και απόγευμα στην οδό Ψαρρών 15. Μεταφέροντας το 2ο Λύκειο στον χώρο του πρώην Ασύλου ως αποκλειστικά πρωϊνό Σχολείο, παρέμεινε το 2ο Γυμνάσιο στην οδό Ψαρρών 15 αποκλειστικά πρωϊνό.
-
Λειτούργησαν αποκλειστικά ως πρωινά τα 4ο - 5ο Γυμνάσια στην οδό Σταματοπούλου με την εγκατάσταση νέων αιθουσών.
-
Λειτουργήσαμε στην οδό Σολωμού 2-4, στο 4ο Λύκειο Κορυδαλλού, το Εσπερινό Γυμνάσιο Κορυδαλλού.
-
Εγκαταστήσαμε το ΙΕΚ Κορυδαλλού σε αίθουσες του 5ου Λυκείου Κορυδαλλού.
-
Εγκαταστήσαμε το Κέντρο Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού (ΚΕΣΥΠ) Κορυδαλλού σε αίθουσες του 5ου Λυκείου.
-
Επιλύσαμε τα προβλήματα με το Δασαρχείο, με στόχο την ανέγερση του 5ου Γυμνασίου του Σχιστού στην οδό Θεσπιέων και Λουκιανού.
-
Χαρακτηρίσαμε το οικόπεδο της οδού Αρκεσίνης ως χώρο ανέγερσης του 8ου Γυμνασίου.
Επί πρόσθετα:
-
Για πρώτη φορά λειτούργησαν τα ΤΕΕ σε ενιαίο χώρο, στην οδό Ποταμού, με την εγκατάσταση 10 λυόμενων αιθουσών, μετά και από παρεμβάσεις του Δήμου μας.
-
Στη συνέχεια, θεμελιώσαμε την ανέγερση του ΤΕΕ Κορυδαλλού που μετονομάστηκε σε ΕΠΑΛ Κορυδαλλού, στην οδό Ποταμού. Πρόκειται για το μεγαλύτερο έργο στην ευρύτερη περιοχή μετά το Ολυμπιακό Γυμναστήριο Άρσης Βαρών της Νίκαιας, που σκοπό είχε να φιλοξενήσει πάνω από 1000 μαθητές σε 48 τμήματα.
-
Αποζημιώσεις και έξωση των οχλουσών δραστηριοτήτων στη γύρω περιοχή των ΤΕΕ (ΕΠΑΛ), που σήμανε και την περιβαλλοντική αναβάθμιση της περιοχής.
-
Διατηρήσαμε τα υφιστάμενα σχολικά κτίρια σε άριστη κατάσταση με εκτεταμένες παρεμβάσεις και εργασίες συντήρησης κατά τα καλοκαίρια και όποτε παρίστατο ανάγκη.
-
Διάθεση κονδυλίων πολλαπλάσιων των καταβολών πιστώσεων της Πολιτείας για τις συντηρήσεις των σχολείων.
-
Πρόσθετα κονδύλια επιχορηγήθηκαν στις σχολικές επιτροπές για έκτακτες ανάγκες.
-
Παρεμβάσεις. για την βελτίωση της θέρμανσης στα σχολικά συγκροτήματα του 1ου, 9ου, 10ου, 6ου- 8ου και των 11ου και 22ου Δημοτικών Σχολείων.
-
Διαμόρφωση ευχάριστων αύλειων χώρων στα τέσσερα σχολικά συγκροτήματα: 25ο Νηπιαγωγείο, 6ο-8ο Δημοτικά, 7ο-9ο Γυμνάσια και 3ο Λύκειο. Πραγματοποιήθηκαν νέες φυτεύσεις πρασίνου, πέργκολες, νέες πλακοστρώσεις και νέος φωτισμός.
-
Εξασφάλιση πιστώσεων για τη χρηματοδότηση των έργων από το ΥΠΕΣΔΑ.
-
18 σχολικοί φύλακες στα Γυμνάσια - Λύκεια προστάτευαν τα κτήρια από φθορές και συμβάλλουν στο ασφαλές σχολικό περιβάλλον.
-
Πάνω από 500 μαθητές συμμετέχουν δωρεάν κάθε χρόνο από το 1996 στο πρόγραμμα εκμάθησης παραδοσιακών χορών.
Φροντίσαμε για την εκπαίδευση σε όλες τις ηλικίες:
-
Το Μαθητικό Φεστιβάλ του Μάη έγινε θεσμός.
-
Εφαρμόστηκε για τρία χρόνια το πρόγραμμα πρόληψης της σχολικής διαρροής για μαθητές Α και Β Γυμνασίου.
-
Εκπαιδευτικοί και μαθητές τιμώνται και βραβεύονται για την προσπάθεια και τις επιτυχίες τους.
-
Σύνδεση όλων των σχολικών κτηρίων (όπου υπάρχει ενεργός αγωγός) με το δίκτυο του φυσικού αερίου.
-
100 ενήλικες, που δεν διαθέτουν απολυτήριο Γυμνασίου, παρακολούθησαν μαθήματα στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας σε κτήριο που παραχώρησε ο Δήμος Κορυδαλλού.
-
Σε συνεργασία με τη ΝΕΛΕ πραγματοποιήθηκαν σεμινάρια Πληροφορικής στο Κέντρο Πληροφόρησης Νέων του Δήμου, που παρακολούθησαν δεκάδες δημότες μας όλων των ηλικιών.
-
Σε συνεργασία με το Κέντρο Εκπαίδευσης Ενηλίκων Πειραιά ξεκίνησαν προγράμματα για ενήλικες για την εκμάθηση υπολογιστών, ξένων γλωσσών και άλλων θεματικών αντικειμένων.